Doorbreek de thuiswerksleur

Sharing is caring!

Hoewel de coronamaatregelen in Nederland langzaam weer versoepelen, luidt het advies voorlopig nog steeds: ‘Werk zoveel mogelijk thuis’. Al ben je er misschien al redelijk aan gewend, toch blijft communiceren met collega’s en klanten hierdoor wat lastiger. Misschien komen de muren inmiddels op je af en lijken alle dagen hetzelfde te zijn. Zo ervaar ik het in ieder geval wel na elf weken aan de keukentafel in mijn appartement. In dit blog geef ik je drie tips om die sleur te doorbreken en hoe je ‘thuis’ en ‘werken’ gescheiden houdt.

#1. Home office

Zorg ervoor dat je ‘thuis’ en ‘werk’ toch zoveel mogelijk scheidt. Dit kun je doen door je eigen vaste werkplek te creëren in huis; jouw home office. Dat is de plek waar je werkt, terwijl je de rest van het huis werkvrij houdt. Het zorgt voor een gevoel van rust en draagt bij aan jouw thuiswerkritme.

#2. “Ga” naar je werk

Ook al is jouw home office maar een paar stappen verwijderd van je bed, houd je aan je vaste ochtendroutine zoals je zou doen als je naar je werk gaat. Ik weet het; het is verleidelijk om wat langer te blijven liggen en in je ochtendjas achter de laptop te kruipen, maar dat helpt niet bij het afscheiden van thuis en werk. Neem de tijd om wakker te worden en voor een ontbijtje. Kleed je ook aan! Dit kan natuurlijk wel iets meer casual dan je normaal zou doen.

#3. Planning is key

Laten we eerlijk zijn, een planning maken is eigenlijk altijd een goed idee. Maar nu helemaal, omdat je thuis extra geprikkeld wordt door afleiding of even gauw wat persoonlijke zaken wil afhandelen. Of je bent juist zo gefocust bezig dat je vergeet om tussendoor voldoende te eten en drinken. Houd bij wat je de hele week moet doen en plan dit per dag in. Om ervoor te zorgen dat je taken niet uitlopen en je aan het einde van de werkweek niet aan alles bent toegekomen, kun je voor elke taak vaststellen hoe lang je erover mag doen. Vergeet ook niet om tussendoor wat privétijd en pauzes in te plannen. Hierdoor voorkom je de sleur en blijf je productief.

Ik hoop dat (een van) deze tips jou helpen om een fijn thuiswerkritme te vinden. In mijn volgende blog geef ik je tips om productiever thuis te kunnen werken. Want ja, voorlopig zitten we hier nog wel even.

Sharing is caring!

© BouwKennis.   |  Alle rechten voorbehouden

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner