videocontent

Videocontent: kansen alom voor de bouwsector

Sharing is caring!

videocontentWe weten het allemaal: video’s zijn hot om in te zetten in je marketingmix. Toch verbaas ik me erover hoe weinig bedrijven in de bouwsector video eigenlijk op een leuke manier inzetten. Is het een gebrek aan kennis? Tijd? Geld? De mogelijkheden om ‘iets’ te doen met video zijn bijna eindeloos, of het nu een kort filmpje voor social media is of een wat langere opname ergens op locatie. In dit blog geef ik een aantal tips over videocontent, in de hoop dat mijn tijdlijn binnenkort volstroomt met toffe video’s uit de bouwwereld!

Een video maken lastig? Nee! Iedereen met een smartphone kan met een klein beetje moeite vaak al een leuke video maken. En dan heb ik het niet over het toevoegen van een Snapchat-filter met konijnenoortjes of iets dergelijks. Natuurlijk laat je het maken van een kwalitatief goede video altijd over aan experts en kost dat geld. Toch kan elk bedrijf vandaag al starten met videocontent. Wat voor velen wel lastig is, is videocontent effectief inzetten in je marketingmix. Dat hoeft het echter niet te zijn.

Videocontent is altijd in te zetten

Waarom zou je eigenlijk videocontent inzetten? Redenen genoeg. Bijvoorbeeld omdat visuele content tot wel 60% beter onthouden wordt dan tekst. Of omdat het een aantrekkelijke manier kan zijn om ‘moeilijke’ informatie toch laagdrempelig weer te geven, bijvoorbeeld in een videographic. Omdat interviews niet per se altijd in tekst uitgewerkt hoeven te worden. Of omdat je voor, tijdens en na evenementen talloze filmpjes kan maken van het evenement, de sprekers, de aftermovie, etc. Videocontent is nagenoeg altijd en overal in te zetten!

Social video is een must!

Facebook, Instagram, Snapchat: social media kan niet zonder video! Je haalt significant meer bereik op je social kanalen als je slim en regelmatig videocontent plaatst. Zorg wel dat je hier geen beginnersfouten maakt! Ik zie nog vaak dat bedrijven toch een YouTube-linkje op Facebook plaatsen: het is de grootste fout die gemaakt wordt. Facebook vindt links naar YouTube (want dat is opgekocht door concurrent Google) niet leuk. Exact dezelfde video die je rechtstreeks op Facebook zet of als YouTube-link plaatst: het maakt een wereld van verschil voor het bereik! Naast Facebook biedt ook Instagram steeds meer opties om je videocontent in te zetten. Gebruik ze, experimenteer en kijk (meet) wat voor jouw organisatie het beste werkt!

Opvallen: van drones tot timelapse

Dankzij moderne technologieën is het mogelijk om de meest gave video’s te maken. Een timelapse van het werk op een bouwplaats van start tot oplevering? Een drone die ‘even’ door een gebouw in aanbouw vliegt? Wil je als bedrijf écht opvallen, ga dan voor zo’n video! De bouwsector is natuurlijk erg geschikt voor het maken van dit soort video’s. Denk je nu: wij als fabrikant maken ‘saaie’ producten, die niet sexy genoeg zijn? Fout! Ook jouw producten komen natuurlijk bij de eindgebruiker terecht, waardoor er altijd mogelijkheden zijn om een mooie video in te zetten. Maak daarom een video van de producten in hun context. Een deurkruk filmen is niet bijzonder spannend, maar in een mooi vormgegeven villa krijg je een heel ander beeld. Tegellijm bevestigen in een video? Film ook het eindresultaat: (bijvoorbeeld) een prachtig nieuwe badkamer.

Videocontent in de praktijk

Onlangs lanceerde Knauf het concept Knauf Stucmasters. Een serie video’s waarin vier stukadoors met elkaar de ‘strijd’ aangaan voor de titel Stucmaster 2017. Wat mij betreft een schoolvoorbeeld van hoe je videocontent kan inzetten. Fraai gemaakte video’s, een element van spanning, aandacht voor het vak en het gebruik van materiaal etc. De serie video’s levert ook weer een stroom aan social media berichten op (trailers, bijvoorbeeld) en zijn voor jong en oud interessant om te delen. Hiermee zeg ik niet dat elk bedrijf nu ook zijn eigen wedstrijd moet opzetten, maar er is inspiratie genoeg te vinden om videocontent op een toffe manier in te zetten. Aan de slag!

Sharing is caring!

© BouwKennis.   |  Alle rechten voorbehouden

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner